top of page

Aum - meditacijaTranscendentno stanje popolne svobode uma in telesa v različnih verah poimenujejo različno -

samadhi, stanje nezamegljene resnice, zveza z božanskim itd. -

vendar je njegov pomen povsod enak. Gre za umirjeno stanje, v katerem se razkrije končna resnica o obstoju in duša postane eno z univerzalno, nespremenljivo zavestjo. Na pot do duhovne svobode lahko stopimo, ko se odločimo, da se bomo spremenili ne glede na okoliščine, namesto da bi za svoje težave krivili preostali svet.


Jogiji učijo, da je meditacija "kraljeva pot" k ravnovesju saj zmanjša ovire, ki stojijo na poti k spremembi in duhovni rasti: bolezen, utrujenost, dvom, brezbrižnost, lenoba, navezanost, zablode, neuspeh in stopanje na mestu.

Vse te pogoste ovire so izraz neravnovesja. Iz lastnih izkušenj vemo, da lahko vznemirijo duha in nas zmotijo, da zgrešimo pravo pot.


Zato sem se tokrat odločila, da ti v spodnjem videu predstavim tehniko,

ki umiri tvoje telo in um, kar nam v današnjih dneh še toliko bolj prav pride.


Kakšna je razlika med OM in AUM

Velikokrat slišim to vprašanje vendar razlike ni. OM ali AUM v številnih kulturah velja za prvobitni glas, čigar nihanje je počelo vesolja.

Vsakodnevno ponavljanje mantre AUM naj bo glasno, tiho ali šepetajoče, z učinkom, ki se stopnjuje in je globoko blagodejen.

Ko zlog ponavljamo na glas, moramo to početi z globokim in polnim glasom, tako da vibracije odmevajo v čakrah življenja, nato se glas dvigne navzgor v prsni koš in čakro ljubezni ter se konča z dolgim mrmrajočim "mmm" v glavi in čakri svetlobe - vse v nizkem stalnem tonu.


Zlog A-U-M lahko razdelimo na tri glasove

A - ustvarjeni začetek

U - sedanji trenutek

M - razpust stvarstva


A je začetek življenja, časa in oblike,

U se ohranja z odnosi kozmične ljubezni,

M pa se zgodi, ko osebno doživimo, da je vse duh - ostalo pa je le miselna iluzija.Torej hitra navodila kako izvajamo tehniko v videu,

kjer boš videl/a in slišal/a, da sploh ni težko ter da jo z lahkoto izvajaš kjerkoli in kadarkoli.


Lepo se usedeš, zravnaš hrbtenico. Sprostiš čeljust, ustnice obdržiš skupaj, jezik naj ne bo prilepljen na nebo saj bo tako vibracija močnejša.

Vdih skozi nos in z izdihom dobesedno mrmraš Auuummm. Zapreš oči in ponoviš vsaj 18x.

Za konec daš dlani skupaj in samo pustiš, da se vrne dih.


Igraj se s svojim telesom in raziskuj kaj si tvoje telo želi in v čemu uživa.

Preživi čas s svojim dihom 5 minut zjutraj in 5 minut zvečer vsak dan in spremenil/a boš življenje. Počasi bo iz telesa izginil stres, spanje se bo povrnilo in še mnogo drugih pozitivnih stranskih učinkov boš deležn/a. Seveda deluje le, če jo izvajaš...


Ko pa bo čas, da bomo lahko tudi mi začeli delati in bodo tibetanske posode zopet lahko dvigovale zavest, krepile imunski sistem ter sprostile vse napetosti iz telesa, imam zate pripravljen program individualne terapevtske zvočne masaže, s katerim ti bova v eni uri in pol povrnile mir in zaupanje. Na terapevtsko individualno zvočno masažo s tibetanskimi posodami in zvočnimi vilicami vabljen/a, da se naročiš tukaj preko povezave.

コメント


Pomembne novičke
Zadnje novičke
Arhiv
Iskalnik
Sledi nam
  • Black Facebook Icon
  • Black Instagram Icon
  • Black Facebook Icon
  • Black Instagram Icon
bottom of page