top of page

Trening lifting obraza doma

Drage moje, pogrešam vas in vse vaše čudovite obraze

Svojega sem se že malo naveličala. Ne ni res saj se vedno najde delo na naših obrazih. Sem si pa zadnjič ogledala video enega treninga in se spomnila kje ob samem treningu je največji problem ter kako vam lahko pomagam, da to nadoknadite v tem času #ostanidoma.


V videu spodaj bom pokazala, v nadaljevanju pa opisala zakaj je tako pomembno delati vaje Juicy Face Liftinga pravilno, zakaj je pravilno izvajanje dolgega O tako pomembno?


"Pravilno izvajanje dolgega O nam omogoči hitrejši dvig ličnic ter mlajši in sijoč obraza."


Torej pri samih vajah je najtežje obdržati dolg in ozek O, ko moramo potegniti lične mišice v nasmeh. Kar naenkrat se dolgi O spremeni v širooooki O. Določene mišice so neaktivne in nimajo moči, zato lahko držimo samo dolgi O brez ličnih mišic v nasmehu ali pa lične mišice damo v nasmeh in nastane široki O. Ne skrbi, vsi smo bili tukaj :)


Ampak najprej zakaj je to tako pomembno. Pri oblikovanju obraznih mišic je pomemben upor in proti upor mišic. Vaja je osnovana na sili upora v eno smer in proti upora v nasprotno smer. Torej če čutimo upor samo v eno smer, moramo okrepiti silo na drugi strani.


Vaja je vedno sestavljena iz posameznih korakov, ki jih dodajamo počasi in postopoma, ko osvojimo prvega, dodamo drugega, ko osvojimo drugi korak, dodamo tretjega. Nikamor se ne mudi.


Ko osvojimo posamezen korak mu moramo dodati še trebušno dihanje. Kaj je trebušno dihanje? Globok vdih, napolnimo trebuh z zrakom na vse strani tudi v medenični del in močan dolg sproščujoč izdih tako da trebuh prilepimo čisto do hrbtenice. Zakaj pa je tako potrebno to dihanje? Z njim mišicam obraza dovajamo kisik, s tem jih okrepimo in jim podaljšamo intenzivnost vadbe. Poleg tega omogočimo glavi, da se ohlaja saj se zaradi napenjanja mišic drugače pregreva.


Torej imamo pri vsakem koraku kar nekaj dela. Pa začnimo.


Prvi korak

Naredimo dolg in ozek O, ustne kotičke povlečemo čimbolj skupaj in dihamo globok vdih in globok izdih. Počasi in umirjeno, nič se nam ne mudi na naslednji korak, treniramo dokler ne osvojimo.


Drugi korak

Še vedno držimo dol in ozek O in z naslednjim vdihom potegnemo ustnice močno čez zobe. Pri tem pazimo, da še vedno držimo dolg in ozek O. Torej ustni kotički ne smejo iti narazen, tako da nastane široki O. In dihamo globok vdih in globok izdih, dokler ne osvojimo.


Tretji korak

Sedaj dolgemu in ozkemu O z ustnicami čez zobe, dodamo dvig ličnih mišic v nasmeh. Tukaj se šele začne največji upor in proti upor, ki ga je res potrebno držati. Non stop se opominjaš dolg in ozek O, ustni kotički skupaj, lička navzgor. Dokler tega ne boš osvojila sem prepričana, da boš pozabila dihati. Zato ne pozabi globok vdih in globok izdih.


Moje priporočilo je, da poskušaš na začetku vajo trenirati pred ogledalom saj boš tako najlažje videla katere mišice delajo in katere ne. Ker nad tabo ne stojim jaz, ki bi te opominjala kaj in kako je potrebno delati zato naj bo ogledalo tvoj osebni trener.


Da boš lažje trenirala pa si oglej še kratek voden video. Obilo zabavnega treninga ti želim in se kmalu vidimo.






Objem Blanka



Pomembne novičke
Zadnje novičke
Arhiv
Iskalnik
Sledi nam
  • Black Facebook Icon
  • Black Instagram Icon
  • Black Facebook Icon
  • Black Instagram Icon
bottom of page