top of page

OHM - sveti zvok

Ljudje se različno odzivamo na stresne situacije. Eni s strahom in paniko, drugi z norčevanjem iz situacije ter zanikanjem dejstev. Vse je odvisno kje na čustveni lestvici se nahajamo. Vsekakor je neka zlata sredina najboljša izbira, z veliko odgovornosti do sebe in bližnjih. To pa nam omogoča umirjen in uravnovešen um.

Vse okoli nas pulzira in vibrira, v resnici nič ne stoji pri miru. Ena izmed rešitev za umirjen in uravnovešen um, je poslušanje ali prepevanje zvoka Ohm. Prepevanje zvoka Ohm vibrira na frekvenci 432 Hz, to pa je frekvenca, ki jo najdemo povsod v naravi.

Večina nas pozna mantro Ohm. Rutinsko jo zapojemo na koncu skupinske meditacije ali tečaja joge, ne da bi veliko razmišljali o tem. Mogoče uporabimo mantro, ki se začne z Ohm, ampak kaj v resnici predstavlja? Kakšna je resnična vrednost tega vsemogočnega zvoka?

Ohm je osnovni zvok Univerzuma torej z njegovim prepevanjem simbolično in fizično priznavamo povezanost z naravo in ostalimi živimi bitji ter na ta način tudi pripomoremo h globlji povezanosti ter h zvišanju kolektivne zavesti.

Sveti zvok ohm zdravi in umirja naš um. V kolikor k temu vključimo še pomoč zvočnih vilic, se nam leva in desna možganska hemisfera uravnovesita in lažje prebrodimo čas nesigurnosti in splošnega strahu. Tako kot prikazano na videu iz ene od preteklih individualnih terapij.

Zvočna masaža Ohmpuncture deluje na frekvenci 432 Hz, da hitreje in lažje dvignemo zavest, da se ozemljimo ter se zavemo, da smo se iz ljubezni rodili ter da ljubezen do sebe gojimo do največje mere, kot zavedanje, da je edino in najboljše zdravilo. Zvok in vibracija nas notranje pomirita, da lažje preživimo čase ustrahovanja.