top of page

Jeza povzroča škripanje, pokanje ali bolečine v čeljustnem sklepu

Jeza povzroča škripanje, pokanje ali bolečine v čeljustnem sklepu.

Je tudi vam kdaj zobozdravnik rekel,

"da imate napeto čeljust, da je to preveč jeze ter da to ni dobro

za vaše zobe?"

Mene je ta komentar vedno razjezil, kaj pa on ve, jaz pa res nimam nič jeze v sebi, žalost že, te je veliko, jeze pa res ne. Pa vendar je vsa ta reakcija izražala eno samo jezo. S časom in delom na sebi ter počasnim spoznavanjem, da je žalost pri ženskah, prikrita jeza, sem ozavestila, da je v meni veliko jeze in napetosti, ki jo je potrebno transformirati preden ona definira mene.


"Vedno bolj sem opažala, da se je vsa napetost v telesu izrazila tudi v čeljustnem sklepu."



Zate imam prav posebno darilce! E-knjigo z vajami za sprostitev jeze ali kateregakoli drugega čustva. Prijavi se na e-novičke in jo prejmi takoj.


V življenju sem si vedno želela napredka in rasti, zato sem se tudi odločila še za izpopolnjevanje v refleksoterapiji in kitajski tradicionalni medicini. V tem času pa sem ugotovila, da to področje kaže na jetrno energijo, kjer so doma jeza, trma in zakrčenost.


In tako se je zaključil krog, ko lahko rečem hvala mojemu zobozdravniku za njemu nepomembno opazko, meni pa odkrivanje drugih dimenzij.


Torej jeza, trma in zakrčenost se nam kažejo tudi v naši čeljusti. Trdi čeljusti, zakrčeni čeljusti, boleči čeljusti, pokajoči čeljusti in velikokrat s škripanjem z zobmi. In ko ugotovimo, da se to tudi nam dogaja smo že na odlični poti, saj smo ozavestili čustvo, ki ga ne znamo pravilno izražati, ker so nas tako naučili.

Deklice se je ponavadi še posebej učilo, da morajo biti bolj umirjene in tihe, da ne smejo preveč izražati svojega mnenja in čustev. Ali pa smo imeli starše, ki niso dopuščali drugega menja in je bilo potrebno poslušati samo njih.


"Ja in kaj če imam svoje mnenje in ga ne smem izraziti?! "


Potem vse v meni kriči in se jezi, ker jaz pa imam nekaj za povedat - vendar tega ne povemo na glas in vsa ta jeza, agresija in napetost tli v vnas, ki se začne počasi tudi fizično manifestirat. Veliko je možnosti kako se to fizično izrazi. Ena manjših tegob pa je definitivno zategnjena, pokajoča, boleča čeljust.


Tudi tehnik je veliko s katerimi to čustvo lahko sprostimo. Ne, da se ga znebimo, ker vsako čustvo nam koristi. Pomembno je, da ga znamo uporabljati v pravem času na pravem mestu, v vmesnem času pa nam naj ne škoduje.


Tehnike, ki se jih lahko poslužujemo so meditacije, trebušno dihanje, pranayama, joga, zvočna masaža.


"Vse tehnike sproščanja delujejo, vendar le, če jih redno izvajamo. Velikokrat koristi tudi kombinacija različnih tehnik."


Ljudje smo različni in vsak najde svojo kombinacijo rešitev. Pomemben dejavnik pa so definitivno čvrste mišice. Za vsako bolečino v hrbtu ali kolenu... nam fizioterapevt vedno predpiše vaje za učvrstitev mišic, saj le močna mišica drži pokonci telo. In z obraznimi mišicami ni prav nič drugače.


Čeljustno mišico si lahko ravno tako učvrstimo s treningom in krepitvijo obraznih mišic. Saj z vajami za spodnjo čeljust sproščamo celoten čeljustni sklep in pri tem pripomoremo pri spuščanju čustvenih napetosti iz telesa. Sproščene mišice pa pripomorejo, da obraz dobi več mehkobe.




Za okrepitev čeljustnih mišic in tako sprostitev napetosti iz telesa imam zate pripravljen program individualne masaže obraza Juicy Face Lifting, s katerim ti bova v eni uri povrnile mehkobo obraza.


Z veseljem te vabim, da preizkusiš zate pripravljen program individualne masaže obraza Juicy Face Lifting na katerega se lahko naročiš preko povezave tukaj



Zate imam tudi prav posebno darilce! E-knjigo z vajami za sprostitev jeze ali kateregakoli drugega čustva. Prijavi se na e-novičke in jo prejmi takoj.

Objem Blanka


Pomembne novičke
Zadnje novičke
Arhiv
Iskalnik
Sledi nam
  • Black Facebook Icon
  • Black Instagram Icon
  • Black Facebook Icon
  • Black Instagram Icon
bottom of page