top of page

Kako z meditacijo pripeljemo domov vibracijo zvočne kopeli



Dih je tista naša stalnica brez katere ne moremo preživeti, poleg osnovne funkcije pa nam različne dihalne tehnike omogočajo, da uravnamo naše počutje.


Med zvočno masažo uravnavamo vdih in izdih, ki skupaj z vibracijo zvočnih posod poskrbi za ravnovesje celotnega telesa. Ker izvedba le teh sedaj ni mogoča, vam želim predstaviti preprosto dihalno tehniko, ki je meni najljubša saj vsebuje tudi vibracijo in neizmerno umirja telo.


"Vibracijo poznamo v različnih oblikah, vendar je dih ena močnejših.



Zate imam prav posebno darilce! E-knjigo z vajami za sprostitev jeze ali kateregakoli drugega čustva. Prijavi se na e-novičke in jo prejmi takoj.

V videu spodaj in kasnejši natančnejši razlagi, vam bom opisala dihalno tehniko Pranayama meditacije z mantro Aohm - Ohm je zvok kozmosa, zvok kreacije, ko pojemo Ohm sodelujemo v kreaciji Univerzuma. To ni neka novodobna izmišljotina, to je tisočletna praksa jogijev. Najlepši dokaz je bil prikaz učinka vibracije 5.4.2020, ko je cel svet ob istem času meditiral in stem dvignil vibracijo Zemlje, ki jo je bilo mogoče videti tudi na diagramih.



Ohm mantramo tudi med zvočno masažo, to sem na kratko predstavila v enem od predhodnih blogov. Ker so nam onemogočeni vsi individualni stiki, sedaj iščemo tehnike s katerimi si lahko sami pomagamo poskrbeti zase.


S tem namenom vam predstavljam tehniko dihanja z mantro Aohm. Zakaj Aohm in ne Ohm? Prvič, ker je z zaprtimi usti veliko lažje mrmrati Aohm in drugič, ker v kolikor ohm zlogu dodam A, dobimo višjo vibracijo.


"Višjo vibracijo v teh dneh potrebujemo, zato da zaščitimo srčni predel in naša pljuča, ki so v tem času najbolj na udaru, ob enem pa si okrepimo imunski sistem.




V priloženem videu lahko skupaj naredimo spodaj opisano tehniko.


Lepo se usedeš, zravnaš hrbtenico. Sprostiš čeljust, ustnice obdržiš skupaj, jezik naj ne bo prilepljen na nebo saj bo tako vibracija močnejša. Vdih skozi nos in z izdihom dobesedno mrmraš Aooommm. Zapremo oči in ponovimo vsaj 18x. Za konec daš dlani skupaj in samo pustiš, da se vrne dih.


Igrajte se s svojim telesom in raziskujte kaj si vaše telo želi in v čemu uživa. Preživite čas s svojim dihom 5 minut zjutraj in 5 minut zvečer vsak dan in boste spremenili življenje. Počasi bo iz telesa izginil stres, spanje se bo povrnilo in še mnogo drugih pozitivnih stranskih učinkov boste deležni. Seveda deluje le, če jo izvajate...


Karantena se je več ali manj zaključila, zato te vabim, da zopet skupaj za-vibrirava s tibetanskimi posodami ob zvočni masaži.




Zate imam prav posebno darilce! E-knjigo z vajami za sprostitev jeze ali kateregakoli drugega čustva. Prijavi se na e-novičke in jo prejmi takoj.

objem

Blanka


Pomembne novičke
Zadnje novičke
Arhiv
Iskalnik
Sledi nam
  • Black Facebook Icon
  • Black Instagram Icon
  • Black Facebook Icon
  • Black Instagram Icon
bottom of page