top of page

Pogovor o glamour fotografiji v reviji Caelle


“Ko sem se spraševala, v kateri fotografiji sem najboljša, sem vedno bolj ugotavljala, da so ljudje tisti, ki naredijo pristne fotografije in ki me navdušujejo. Žalost, presenečenje, navdušenje, radost, veselje, sreča … vsa čudovita paleta naših čustev so vedno fascinantna, kadar jih zamrznemo v času in si jih lahko ogledamo, kadar želimo.”

Blanka iz Ateljeja BB ustvarja posebne povezave z ženskami in skozi fotografijo prevaja lepoto, ki jo deli tudi z drugimi ljudmi. In meni, da obstaja način, da se vse ženske počutijo privlačne, močne, samozavestne in čudovite tako znotraj kot zunaj. Sama pravi temu glamour portretno fotografiranje.

Blanka, kako bi opredelili fotografiranje ženske?

Vem, kako izgleda lepota in vidim jo v vsaki ženski. Vem, kako jo pritegniti na površje in jo ujeti v brezčasni fotografiji. Prav tako vem, da se vsaka ženska “bori” s svojo lepoto. Zato je moja misija ustvariti najlepše portrete in vam pokazati, kako lepe ste. Pri fotografiranju ni vaša naloga, da ste videti fotogenične, moje delo je, da vas vodim skozi celoten proces fotografiranja in da se pri tem počutite udobno in prijetno. Rezultat je neverjeten. S fotografiranjem se ženske pogosto vračajo k svoji pravi identiteti, kakšna koli ta že je. Čutijo lastno moč, edinstveno lepoto, čutnost in izžarevajo zaupanje.

Je veliko žensk, ki se boji, da niso fotogenične?

Veliko, resnično. Tudi jaz sama nisem bila izjema. Vendar, ko sem ugotovila, da lahko obstajajo tudi moje lepe fotografije, čeprav imam nekoliko kil preveč, lahko vsakemu s popolno samozavestjo garantiram, da nihče ni nefotogeničen. Potrebuje le pravega fotografa, ki ga nežno vodi čez celoten proces fotografiranja. Vedno pa so fotografije tiste, ki prepričajo tudi največje nejevernice. Predvsem zbirka fotografij Prej in Potem na naslovni strani moje spletne strani je verjetno zadnja pika na i.

Kako bi opredelili glamour fotografijo?

Kadar govorimo o intimni, osebni fotografiji je večina žensk že investirala ali vsaj slišala za boudoir fotografijo. In odkar sem sama začela s sodobno portretno fotografijo, kombiniram najboljše od boudoirja, mode in sodobnega glamurja. Portretna izkušnja lahko dvigne samopodobo ter ozavesti samozavest žensk vseh starosti, oblik in velikosti. Vsaka ženska, ki vstopi v moj atelje, ima nepozabno izkušnjo ter prejme folio svojih najlepših fotografij. Menim, da bi morala vsaka ženska na tem svetu odkriti svojo lepoto ter doživeti sebe skozi moj objektiv na najbolj zabaven način.

Blanka, kakšna je uspešna glamour fotografija?

Pomembno je, da imate ob fotografiranju podporo in da ste osvobojenih vseh sodb. Torej, da se počutite varne in da ste pri svojih željah tudi uslišane. Vedno pravijo, da imajo vsake oči svojega malarja. Zato sta za uspešno fotografiranje vedno potrebna dva, torej fotograf in fotografiranec, ki si zaupata in znata komunicirati. Kdo lahko izpolni naše skrite želje, če jih ne znamo povedati na glas?

Še lepša fotografija pa nastane, ko si ženske naredijo zabaven dan in skupaj pridejo na fotografiranje. Na primer dve prijateljici ali mama in hči ali pa celo babica. Saj vse vemo, da ženske ob podpori svojih prijateljic najbolj žarimo.

“Saj si vsaka ženska zasluži vsaj eno lepo fotografijo.”

Pomembne novičke
Zadnje novičke
Arhiv
Iskalnik
Sledi nam
  • Black Facebook Icon
  • Black Instagram Icon
  • Black Facebook Icon
  • Black Instagram Icon
bottom of page