Pogovor o glamour fotografiji v reviji Caelle

December 21, 2016

 

“Ko sem se spraševala, v kateri fotografiji sem najboljša, sem vedno bolj ugotavljala, da so ljudje tisti, ki naredijo pristne fotografije in ki me navdušujejo. Žalost, presenečenje, navdušenje, radost, veselje, sreča … vsa čudovita paleta naših čustev so vedno fascinantna, kadar jih zamrznemo v času in si jih lahko ogledamo, kadar želimo.”

 

Blanka iz Ateljeja BB ustvarja posebne povezave z ženskami in skozi fotografijo prevaja lepoto, ki jo deli tudi z drugimi ljudmi. In meni, da obstaja način, da se vse ženske počutijo privlačne, močne, samozavestne in čudovite tako znotraj kot zunaj. Sama pravi temu glamour portretno fotografiranje.

 

Blanka, kako bi opredelili fotografiranje ženske?

Vem, kako izgleda lepota in vidim jo v vsaki ženski. Vem, kako jo pritegniti na površje in jo ujeti v brezčasni fotografiji. Prav tako vem, da se vsaka ženska “bori” s svojo lepoto. Zato je moja misija ustvariti najlepše portrete in vam pokazati, kako lepe ste. Pri fotografiranju ni vaša naloga, da ste videti fotogenične, moje delo je, da vas vodim skozi celoten proces fotografiranja in da se pri tem počutite udobno in prijetno. Rezultat je neverjeten. S fotografiranjem se ženske pogosto vračajo k svoji pravi identiteti, kakšna koli ta že je. Čutijo lastno moč, edinstveno lepoto, čutnost in izžarevajo zaupanje.